Baby spa 

 

De Baby spa is onderdeel geworden van de Babypraktijk. Deze twee concepten zijn samen gevoegd en staan beide onder de zelfde naam Babypraktijk de Molen.  

 

Na een mooie groei als Babymassage docente en Baby voetreflexoloog wilde ik uitbreiden.  Maar wat, hoe en waar. Na veel denk en uitzoek werk hebben mijn man en ik besloten om een verbouwing aan te gaan. Lang tijd elk vrij uurtje erin gestoken te hebben zijn wij dan zover op de deuren van de Babypraktijk de Molen opnieuw te mogen openen en dan nu met een kleinschalige Baby spa er bij. 

 

Bewust heb ik gekozen voor een kleinschalig Baby spa. In de spa staan dan ook 2 badjes. Het doel is om echt de rust, ruimte en ontspanning aan te kunnen bieden. Daarom heb je altijd de spa voor jezelf. Mits je samen komt met een vriendin, zus, nicht of buurvrouw en haar baby.  Je bent alleen samen als jullie elkaar dus kennen en samen hebben geboekt.  Je zult nooit met een onbekende samen zitten.  Kies je er voor om samen te komen dan heeft ieder baby zijn eigen badje.

 

Omdat de spa kleinschalig is, vragen wij liever niet met meer dan 2 volwassen per badje te komen. Dit om de rust zoveel mogelijk te waarborgen. 

 

De badjes zijn gevuld met zacht (kalkarm) water.  Wij hebben een waterontharder wat erg prettig werkt.  Het voorkomt uitdroging van het babyhuidje en voelt zeer fijn aan bij baby's met huidklachten. Denk aan eczeem. Je kunt het zien als gezuiverd water wat vrij is van chloor of andere chemische middelen.  

 

Wat is floaten en waarom floaten,

Floaten wordt ook wel hydrotherapie genoemd. Hydrotherapie staat voor therapie in het water.

Floaten is helemaal in onder de jonge ouders.  Vele ouders willen dit graag samen met hun baby ervaren. Dat begrijp ik ook wel want het is zo leuk om te zien.  De ontspanning wat je ziet ontstaan, de lachjes, het brabbelen en het zien genieten is een onvergetelijke ervaring. Het is dan ook echt een zeer ontspannen luxe uitje voor jullie beide.

 

Maar naast dit heeft floaten ook vele andere voordelen.

Zoals:

~ Versterkt de botten en maakt de spieren sterker,

~ Verlicht darmkrampjes,

~ Bevordert de slaap,

~ Verbeterd de coördinatie,

~ Verhoogd de longcapaciteit,

~ Helpt de spijsvertering.   

 

Wanneer floaten wij niet,

~ als je baby ziek is. Denk aan koorts, hoest, virusinfectie ect,

~ als je baby gevaccineerd is dan niet binnen de 48 uur. Het lichaampje is al heel hard bezig om het vaccin te verwerken en heeft rust nodig  Gun je baby deze tijd,

~ Bij hart en vaatziekten,

~ Bij medische bijzonderheden, (na overleg met een arts)

~ Als je baby open wonden heeft.

 

 

Het is belangrijk dat je baby niet vermoeid naar de spa komt en liefs een half uurtje voorafgaand heeft gegeten.

 

In de Baby spa staat een gezellige kast gevuld met de mooiste babyitems van hele gave merken. 

JOLLEIN, HAPPYBEARS, RAMMELAARTJE, TIKITI, MEYCO, WOMBOO, MICU MICU

Wieg en ledikant dekentjes, babyvestjes, rammelaars, speendoekjes, was bare zwemluiers, hydrofiele doeken xl, lange washandjes, baby/peuterspeelgoed, houten speelgoed, barnsteen armbandje en kettinkjes, poncho's, bad cape's, baby haarclips, knuffels en nog veel meer. 

Er leuk om even een kijkje in te nemen.