De cursus   

 De kracht van eenvoud 

 

De cursus wordt in mijn praktijk gegeven.  Bij mij aan huis. Er zijn geen parkeerkosten. In de praktijkruimte liggen matjes klaar met kussens zodat jullie hier niet mee hoeven te sjouwen. Verschoningsmatjes zijn aanwezig waar jullie gebruik van mogen maken. Het is er lekker warm en gezellig maar vooral een rustige sfeer.   

Wij beginnen met een welkom onder het genot van een kopje thee of koffie met wat lekkers. Hierna volgt er een ontspanningsoefening waar aansluitend de babymassage begint. 

Babymassage is gemakkelijk te leren en voor iedereen heerlijk om te doen. Tijdens de babymassage leer ik je graag hoe je, je beter afstemt op je kind, signalen gaat oppikken en jouw kindje (weer) helemaal tot rust laat komen, de massage zo eigen te maken dat het een onderdeel van de dagelijkse verzorging gaat worden.

 

Voor baby's vanaf 8 weken tot ongeveer 9 maanden (kruipleeftijd) is de cursus individueel of in groepsverband te volgen.

 

Twijfel je of dat het iets voor jou is,  kan je ook kiezen voor een introductie les.  (zowel individueel als in groepsverband) 

Deze les is echt bedoelt om een kijkje te nemen in het één op één zijn momentje met je kindje en een paar massage technieken te ervaren.  Om te ontdekken of dat babymassage iets voor jou is en hoe jou kindje hier op reageert.  

Deze les wordt in de babypraktijk gegeven en duurt voor individueel max 1 uur en in groepsverband 1 uur met uitloop naar 1,5 uur. 

 

Bij een individuele introductie les is het grote voordeel dat alle aandacht voor jou en je kindje er is. Samen kijken wij naar de behoefte en mogelijkheden en passen ons daar op aan. Er zal voldoende tijd en aandacht zijn om je vragen te stellen over je baby en jezelf.   

 

Een cursusgroep bestaat uit max. 3 personen (moeders of vaders) om zo iedereen voldoende tijd, aandacht en een persoonlijke benadering te geven. In 4 sessies van ongeveer 1 uur (met uitloop naar 1,5 uur) worden alle technieken besproken en aangeleerd, volgens een vast patroon in een ontspannen rustige sfeer. 

 

De babymassage wordt geheel afgestemd op jullie wensen en aangepast op de leeftijd van jouw baby.  

 

De cursus polariteitsmassage wordt in principe alleen individueel gegeven en bij voorkeur aan huis in de eigen vertrouwde omgeving. 

 

Polariteitsmassage is een liefdevolle rustgevende aanraking en daardoor een hele positieve manier om contact te hebben met jouw baby. 

Het is niet belastend voor de baby en kan altijd gegeven worden. 

Het geven van lichamelijk contact, na een vervelende ervaring of als rustgevende handeling voelt voor de baby heel prettig. 

Ik leer je de technieken en je zult ervaren dat jouw handen veiligheid en steun geven en dat de baby rustiger wordt als ze jouw handen voelen.

De massage is ontspannend. Bevordert de slaap en de ademhaling wordt rustiger. De gezichtsuitdrukking van de baby verandert terwijl je bezig bent met de massage, de spanning veranderd in kalmte en tevredenheid. Door de aanraking van de huid wordt de baby zich bewust van zijn eigen lichaam. Het stimuleert de band tussen jou en je baby. 

 

Vanaf 9 maanden (kruipleeftijd) omdat de baby mobieler wordt, en sneller afgeleid is kan het fijner zijn om i.p.v. deel te nemen aan een groepscursus te kiezen voor een individuele cursus.

 

Bescherming en een gevoel van veiligheid is belangrijk om op een goede manier te ontwikkelen. Ik leer je graag om de vaardigheden, die een veilige hechting tot stand kunnen laten komen, te optimaliseren.

 

Er zijn dus verschillende mogelijkheden om de cursus bij mij te volgen. Gezellig in een groep, individueel of privé in je eigen vertrouwde omgeving. Passen de aangeboden cursussen niet bij jouw wensen dan mag je altijd contact opnemen om te overleggen.

 

alles even op een rijtje:

~ groepsles duurt 1 uur (uitloop tot 1,5 uur)

~ individuele les kijken wij samen naar de mogelijkheden,

~ koffie, thee met wat lekkers,

~ bij een volledige cursus krijg je een gratis flacon massageolie, 

~ instructiekaarten waar de massage technieken op staan, 

~ je mag gebruik maken van waterdichte molton hoeslaken,

~ gratis parkeerplaats voor auto's,

~ ik kijk naar wat jouw baby wil, 

~ massage op maat,

~ effecten zijn groot,

~ er wordt geluisterd naar jouw verhaal,  

~ je mag mij altijd appen of mailen tijdens de cursus.