Ouders vertellen

Anja en Ellis, 

 

Bij Babypraktijk de Molen kan je heerlijk in een ontspannen omgeving de tijd nemen met jouw baby.

Zeker nu dit mijn tweede kindje is, merk ik dat de maanden voorbij vliegen.  Even 1 op 1 contact is dan erg prettig.

Elisabeth neemt alle tijd voor je en ondanks dat er een leuke klok hangt, letten we niet op de tijd. Na het floaten legt ze nog uitgebreid en geduldig de massage technieken uit.

Elisabeth is een fijne gastvrouw, die mij en mijn baby altijd weer in een ontspannen stemming laat vertrekken.

Verder is de locatie goed te bereiken met de fiets of auto.

De babyspa ziet er altijd hygiënisch uit en je kan na afloop ook nog even fijn de baby voeden of een leuk (baby)cadeautje kopen voor jezelf of een vriendin.

Je merkt gewoon aan alle kanten dat de liefde, passie en expertise aanwezig is bij babypraktijk de Molen.

Jasmijn en Jamie, Dinsdag 2 mei 2023

 

Ik heb bij Elisabeth de lessen van Babymassage gevolgd. Ik heb de lessen als leuk en leerzaam ervaren. Het is leuk om op een andere manier met je kindje bezig te zijn en hem beter te leren kennen. Elisabeth zorgde voor een ontspannen en gemoedelijke sfeer en je kindje vormde echt de leidraad tijdens de lessen. Tijdens de lessen werd alles goed uitgelegd en waarom bepaalde technieken worden toegepast. Ik zou andere dan ook zeker aanraden om de lessen te volgen! 

Marjolein en Macy, Vrijdag 24 maart 2023

 

Afgelopen weken 3 super leuke en leerzame lessen gehad! Samen met mijn kindje de ontspannen baby massage gedaan en de massage dat helpt tegen de buikkrampjes. Dit was ons erg goed bevallen. Beiden hebben we genoten en hebben we rust kunnen vinden en is haar darm krampjes minder geworden! Super goede uitleg gekregen van een hele vriendelijke en rustgevende lerares! Na de lessen kan je altijd nog contact opnemen met haar als je het even niet meer goed weet of als je toch nog wat vragen heb. Ik zeg top service en zal het zeker meerder mensen aanraden om bij haar langs te gaan!

 

 

Corrine en Lars, Maandag 20 Februari 2023

 

Wij hebben Elisabeth ontmoet bij Morning 4 moms. Zij is 1 van de mensen die dat doet organiseren. Ze kwam naar mij toe omdat ze opzoek was naar een oefen baby voor de voetreflexologie. Tuurlijk mocht dat! Het is heel mooi om te zien wat voetreflexologie bij babys doet. Ze raken er helemaal ontspannen van. Ook als het voor buik/darm gebied is. Dan zie je al snel verschil. Omdat mij zoon als oefenbaby gebruikt mocht worden, leerde zij mij babymassage. En dat vond ik heel fijn want dan kan je thuis ook je baby helpen als het onrustig is of gewoon een lekker 1 op 1 momentje. Ik heb alleen maar een hele positieve ervaring met Elisabeth en haar werk. 

Elvira en Railey, Woensdag 8 Februari 2023

 

Bedankt voor de leuke en leerzame babymassage lessen. Railey vond het heerlijk en kon na een massage les heerlijk slapen. Nu is hij 6 maanden en wil liever rollen en alles pakken. Maar wij gaan er zeker mee door! Dikke knuffel en ga zo door lieve Elisabeth 

 

 

Priscilla en Lucas, Dinsdag 8 november 2022

 

Wat heeft Lucas genoten van de massages! Na afloop of een lekker flesje en viel in slaap of hij haalde het flesje niet en viel al in slaap! Door goede begeleiding van Elisabeth en met een persoonlijke touch kon Lucas lekker slapen. Ook mijn dochter van 3 jaar vind de massages zo fijn dat ze er iedere avond weer opnieuw naar vraagt! Hoe leuk is het om die een-op-een momentjes met je kind te hebben! Wij gaan nog even lekker door met de massages bij de kids. 🙂 Elisabeth bedankt voor de technieken en daar blijven we nog wel even gebruik van maken. 

Naomi en Levi, Dinsdag 18 oktober 2022

 

Ontzettend leuke ervaring baby massage bij praktijk de molen.

Heerlijk om er even met je baby uit te zijn en samen lekker te ontspannen en te leren.

Fijne technieken voor thuis, en ontzettend fijne sfeer.

Elisabeth luistert goed en neemt echt de tijd voor jouw en je baby.

Wij gaan er lekker mee aan de gang thuis. 

 

Nina en Pepijn, Dinsdag 11 oktober 2022

 

Lessen bij Elisabeth waren een fijne afwisseling in het drukke bestaan met twee kleine kinderen. Met mijn oudste zoontje heb ik de basiscursus al een keer gedaan, waardoor ik benieuwd was of een tweede keer nog wel een toevoegende waarde zou hebben. Elisabeth heeft er zeker voor gezorgd dat het waardevolle bijeenkomsten waren. Er werd goed naar mijn zoontje gekeken en naar wat hij op dat moment nodig had en/of aankon. Ik heb opnieuw veel geleerd en kan zeker de 'tussendoor'- technieken nog steeds goed dagelijks inzetten. Ik raad de babymassage cursus dan ook zeker aan voor iedereen die even een fijn momentje wilt met zijn of haar eigen kind!

Valerie en Issy, Woensdag 28 september 2022

 

Babymassage bij Elisabeth is voor ons zo’n fijne ervaring geweest! Elisabeth is een hele lieve en empathische babymasseuse, die met heel veel liefde en aandacht werkt. Ze kijkt echt naar ieder kindje en ouder afzonderlijk wat zij nodig hebben en wat fijn is. Ons kindje is vroeger en kleiner geboren en kon zeker toen we net begonnen met massage nog wat minder prikkels hebben, Elisabeth heeft mij daar heel goed in ondersteund en meegedacht met betrekking tot de babymassage maar ook in bredere zin met ons meegekeken wat fijn zou kunnen zijn voor haar. We hebben er heel veel aan gehad en nog steeds heel veel plezier van door de aangeleerde babymassagetechnieken die we altijd kunnen gebruiken. Ik zou het iedereen aanraden om dit bij Elisabeth te doen. Dankjewel Elisabeth voor de fijne momenten en alles wat je ons hebt geleerd, het was voor ons zo waardevol!

 

Anoniem, Dinsdag 27 september 2022

 

Elisabeth is een hele lieve vrouw, die je begeleid van A tot Z. Als nieuwe mama met een kindje die veel onrust in z’n lijfje had, was ik erg onzeker. Doormiddel van de massage technieken van Elisabeth en haar ondersteuning tijdens dit traject, werd ik minder onzeker en kon mijn kindje meer ontspannen. Zeker een aanrader, ook om heerlijk een vast momentje samen te hebben. En welke baby wordt nou niet blij van al die aandacht! Zeker een aanrader voor elke mama!

 

Anoniem, Zaterdag 19 februari 2022

 

Onze dochter van 1,5 heeft al enkele dagen harde ontlasting.. komt het van de corona die we als gezin gehad hebben? Komt het door een buikgriepje? Het is ieder geval erg zielig aangezien ze het ons niet kan vertellen, maar wel komt aangeven dat het zeer doet als ze een grote boodschap moet doen... ik neem haar op schoot en aai haar wat over haar rug, ik probeer haar in een voor haar fijne stand op mijn schoot te houden tijdens het drukken... maar wat moet ik nu? Ik bel Elisabeth en doe mijn verhaal.. die avond komt ze nog bij ons langs, voor het slapen gaan geeft Elisabeth mij de keuze: "zal ik haar masseren of wil je het zelf leren?" Ik kies voor Elisabeth. Ze geeft vol liefde meerdere technieken aan die onze dochter volledig laten ontspannen. Ze lacht een paar keer naar Elisabeth en hoe klein als dat ze is, is ze haar zichtbaar dankbaar! Na het avond ritueel, kusje, knuffel en boekje en een liedje zingen leg ik haar in bed. Ze slaapt heerlijk! En de volgende dag... een luier met een beginnende hard ontlasting, die eindigde met zachte poep! Wat een resultaat! We zijn Elisabeth erg dankbaar, want een klein meisje met pijn, dat is ook voor ouders niet prettig!!

 

 

Aan de ouders van mijn praktijkbaby's heb ik gevraagd of dat zij hun ervaring wilde delen op de website.

Ik heb hun gevraagd om een verhaaltje te schrijven over de massage, over hun baby, over hun zelf en over mij.  Gewoon over hoe hun de babymassage hebben ervaren.

Wat ze zagen, wat ze mooi vonden of wonderlijk, wat ze minder vonden maar hopelijk wel een positieve draai heeft gekregen na uitleg of uitwerking, wat ze er van hadden verwacht en van hebben geleerd. Wat ze er mee hebben bereikt of opgeschoten zijn.   

Lees hieronder de mooie ervaringen........

Moeder Tess en baby Jamy,

 

Ik ben niet zo goed in stukjes schrijven , maar zal mijn ervaring hier delen.

Toen ik een oproep zag staan waar er een baby werd gezocht voor massage was ik meteen enthousiast  dat leek mij wel wat voor mijn baby.

Jamy mijn dochter was toen nog geen 3 maanden. Toen Elisabeth hier kwam voelde het meteen goed. Elisabeth heeft een rustige uitstraling en neemt de tijd voor zowel ouder als baby.

Omdat Elisabeth nog moest oefenen deed zij de babymassage bij Jamy. Ik vind dat ze goed in de gaten houd wat de grenzen zijn van Jamy. Verder zag ik mijn kleine meid genieten. En zodra we merkte dat Jamy genoeg had stopte wij er mee.

Ik heb de ervaring dat mijn dochter het heel fijn vond en ik pas nog steeds de massages toe als ik haar in badje heb gedaan of met verschonen.

Elisabeth is een fijne vrouw en ik weet zeker dat ze heel veel ouders kan leren welke massages fijn zijn voor een kindje. Ze neemt de tijd en legt goed uit.

Een fijn moment tussen ouder en kind.

 

Liefs Tess.

 

 

 

 

Moeder Iris en baby Noud,

 

Na de geboorte van onze zoon Noud heb ik mogen ervaren hoe prettig een Babymassage kan zijn. Noud vond het heerlijk en kon door de massage heel fijn ontspannen. Hij had geen onderliggende klachten, maar alleen al voor de ontspanning was het heerlijk. Ook vond ik het mooi om te zien dat je door middel van massage echt al contact maakt met je kindje. Onze Noud was dan ook nog maar 8 weekjes oud. Bij de derde keer dat Elisabeth kwam, vertelde ik dat Noud moeilijk in slaap valt zonder dat ik bij hem ben. Elisabeth vertelde over de polariteitsmassage. Omdat Noud toch al moe werd gingen wij naar boven en legden wij hem op bed. Elisabeth legde 1 hand op zijn voorhoofd en 1 hand op zijn onderbuik. Noud werd niet gelijk rustig, maar na een paar andere technieken werd hij zichtbaar ontspannen en niet veel later konden we zo de kamer uitlopen en viel Noud in slaap. Ik herhaal deze handeling nog dagelijks.
Elisabeth straalt rust en kalmte uit, legt alles heel goed uit en neemt de tijd. Ze luistert goed naar wat je kindje aangeeft en overhaast niet. 

Een aanrader!

 

Groetjes Iris. 


 

 

 

Moeder Majorie en baby Jake,

 

2 september was de eerste keer dat mijn zoontje Jake van toen nog geen 3 maanden een babymassage kreeg. Elisabeth legde eerst rustig uit wat een babymassage is, welke massages er zijn en waarvoor het gebruikt kan worden. Voor huil baby’s tot gewoon een lekker ontspan momentje voor je kleine. Hierdoor was ik erg enthousiast geworden. Jake had namelijk last van een voorkeurshouding en hij deed zich overstrekken.

Elisabeth deed alle massages voor zodat ik kon leren hoe je de massage moet geven en waar je goed op moet letten.  Ze heeft zijn benen, armen, onderrug en schouders gemasseerd. Je merkte aan Jake dat hij het prettig vond. Hij brabbelde en lachte. Elke nieuwe aanraking lette ze goed op zijn reactie. Had hij er genoeg van dan stopte ze ook direct.

 

Voor de voorkeurshouding houden liet ze mij ook een aantal technieken zien wat je kan doen om de spiertjes wat losser te maken. Ze heeft mij doorverwezen naar de kinderfysiotherapie.  Jake had last van dat hij zich overstrekte. Ook zijn slaapjes waren heel erg kort. 30 min tot 45 min.  Echte hazenslaapjes. Steeds hierna wakker. Jake zat niet lekker in zijn velletje.  Elisabeth gaf toen aan dat ik hem in een foetushouding moest houden dicht tegen mij aan. Daar reageerde hij op. Hij moest huilen en was erg boos. Ik moest even volhouden ook al vond ik het niet prettig om Jake zo te zien huilen, maar na een paar minuten kwam er weer rust en was hij mega ontspannen. Je zag de ontspanning ontstaan. Hij heeft daarna 3,5 uur geslapen. Ik merkte de dagen erna dat met het optillen van Jake hij niet gelijk ging huilen. Normaliter deed hij dat wel omdat hij toen erg gespannen was. Zelfs mijn schoonmoeder zei die week “wat is er met Jake aan de hand”? Het is zo’n ander kindje. Hij is zo gezellig en ontspannen. Hij lacht de hele tijd.

Ik heb in een korte tijd veel geleerd. Het is zo fijn dat ik nu zie dat mijn kleine man geen last meer heeft.

Wat ik fijn vind aan een massage is dat je nog meer contact maakt met elkaar en je leert elkaar nog beter kennen. Elke aanraking is toch een prikkel voor zo’n kleintje.

Het is niet alleen voor een geniet momentje het kan je baby ook zeker helpen met onderliggende klachten.

 

Een fijn en leer moment samen!

 

Liefs Majorie.